Garrotxa.info Logo

Marxa Nadalenca Olot 2017

 La marxa "Nadalenca" d'Olot és una caminada i també una cursa popular que transcorre pel bell mig de la ciutat d'Olot, s'enfila al volcà del Montsacopa, i que de ben segur ens ajudarà a cremar alguns dels torrons i excesos que cometrem aquest Nadal.

No és una marxa popular tradicional, ja que el recorregut urbà i de poc quilometratge la fa "especial", de baixa intensitat o "light" i ideal per caminar o córrer amb la família o amics. En total el proper Diumenge 8 de Gener de 2017 recorrerem 7,5 km, previa inscripció de 7 euros

Vídeo recorregut de la marxa nadalenca.

Els reis ens van portar una Gopro i la vam estrenar a la nadalenca, així que aquí teniu tot el recorregut en vídeo.

Si busqueu grans caminades, boscos i paisatges per recordar i descobrir la Garrotxa, podeu consultar el calendari complet de marxes populars de la Garrotxa al calendari 2017.

nadalenca

Marxa-Nadalenca-Olot-2015

Us preguntareu com pot ser una caminada, una passejada i una cursa al mateix temps.. Doncs bé, la resposta és que es tracta d'un circuit urbà per diferents punts de la ciutat d'Olot, com el riu Fluvià, el Parc Nou, Sant Roc, el centre o nucli antic, el firal... i amb una  pujada final al volcà Montsacopa ( Sant Francesc ).

La marxa es pot fer corrents a tope i sense alè, trotant, caminant tranquil:lament o bé passejant i parant a conèixer la ciutat (on alguns fins i tot s'estalvien de pujar al volcà, es paren a fer la xocolata amb xurros de Cal Jofre o a veure els pessebres si la data de la caminada coincideix amb el període on aquests encara estan exposats, així com complementar-ho amb visites a museus (Museu dels volcans, museu dels Sants..).

També us preguntareu com pot ser anomenada Marxa Nadalenca si es celebra el dia 8 de Gener de 2016.. Suposem que part de la resposta vindrà de l'esperit i data de la primera edició d'aquesta marxa popular i la intenció de portar gent al centre en període nadalenc. En aquesta sisena edició la data a 8 de Gener posa un xic més divertit el repte de portar gent a celebrar el Nadal caminant o corrents a Olot. 

Fotos del recorregut de la Marxa Nadalenca d'Olot.

Marxa Nadalenca, 8 de Gener 2017 a les 10h.

Per ajudar en aquest repte, tenim cita el dia  8 de Gener de 2017 a les 10h del matí a la plaça Joaquim Vayreda ( Just davant del Museu dels Sants o de la delegació de Correus. Com arribar. ) per a partircipar en aquesta sisena edició, que suposa la obertura de les marxes populars de la Garrotxa 2017.

Un dels alicients de la marxa és la petició de la organització per tal que els corredors o caminaires es vesteixin o disfrassin voluntariament de temàtica nadalenca, ja sigui de figures del pessebre vinculades al Nadal o temes relacionats. En edicions anteriors hem vist multitud de pastorets, dimonis, estrelles de nadal, arbres, reis i fins i tot un gall d'indi que baixava del volcà Montsacopa a tota velocitat com si fugis del forn tot cridant i tirant carmels.

Les millores disfresses es van endur premis, a excepció del damnificat pare Noel, que resulta que no és benvingut a la marxa popular. A l'acabar, un seguit d´actuacions per amenitzar la matinal i un joc de regals que es sortegen entre els participants.

nadalenca loteria

Els PicPic caracteritzats de nens i nenes de Sant Idelfonso (loteria de Nadal) per la marxa Nadalenca.

Inscripcions a la marxa Nadalenca d'Olot 2017.

El temps limit per fer les inscripcions per internet o a les botigues d'esports associades és fins el 7 de Gener a les 23h. També es poden fer les inscripcions el mateix dia de la cursa amb el recàrrec de 2 euros. La inscripció a la marxa val uns 7 euros i es pot fer a través d´internet i targeta de crèdit. Amb la inscripció s'aporta 1 euro a donatiu a Càritas Garrotxa.

Aquí teniu la plana web dels organitzadors on fer les Inscripcions a la Marxa Nadalenca d'Olot 2017 . Som-hi, per ser la primera caminada i cursa  popular de l'any 2017 mereix ser caminada amb tota la calma del món i tirarem algunes fotos o vídeos. Ens hi veiem? 

Gràcies per  compartir.