Garrotxa.info Logo

Cursa de Sant Roc 2015

Dissabte 15 d'Agost de 2015, cursa de Sant Roc (Olot).

La 23a Cursa Popular del barri Olotí de Sant Roc sortirà de les Fonts de Sant Roc d´Olot el proper Dissabte dia 15 d´Agost de 2015 a les 9h del matí. El recorregut consta de 6,2 km composats per un tram inicial de terra, que es transforma en asfalt a partir de mitja cursa. Organitza: Associació de veïns de Sant Roc, Olot i Consell Esportiu de la Garrotxa.

Les inscripcions s'obriran una hora abans al mateix lloc de sortida, tot i que es pot avançar feina tot omplint el formulari de preinscripció a la web del consell esportiu de la Garrotxa.  Es cobraran 2€ en concepte d'inscripció, que es lliuraran al Centre de Distribució d'Aliments de Càritas Garrotxa. Hi haurà esmorzar i beure per a tots els participants al acabar la cursa.

A Garrotxa.info hem dibuixat sobre un plànol el recorregut aproximat de la cursa, per si voleu anar-hi a donar un cop d'ull en els vostres entrenaments. Nosaltres ho hem fet, i hem sobreimprès els temps de pas que hem marcat en diferents punts, per acabar amb un temps de 28:30, que ens situaria aproximadament a la meitat de la taula de classificacions en la categoria masculina. Esperem que serveixi d'orientació. Podeu fer un clic a la foto per ampliar-ne el detall.

Cros de sant roc

Detalls de l'entrenament de 28:30 i el recorregut.  Hem començat a les fonts de Sant Roc, on agafem la via verda que uneix Olot i Girona, antic traçat del tren d'Olot, passem per dins el túnel i encetem un tram de terra que és recte, un xic monòton i amb lleugera pendent de pujada. Passem pel costat de la pista d´atletisme d'Olot, del parc de pedra Tosca de Les preses, el parador de Codella fins a arribar a la carretera asfaltada que ve de La Pinya, en aquest punt comença l'asfalt, portem 10 minuts de cursa de pujada i ja estem escalfats.  (A la foto, el túnel del tren)

cursa sant roc

Posem direcció al Caprabo-Eroski de Les preses, però abans d'arribar-hi agafem a l'esquerre una petita carretera asfaltada que ens porta a la zona on es fan passejades amb rucs catalans pel parc de pedra tosca, portem 15 minuts de cursa i aquí podem agafar aire i girar la vista cap a l'esquerre on veurem vistes de la serralada transversal, el Puigsacalm i algun ruc.  ( A la foto, el parc de pedra Tosca i la Serralada Transversal i Puigsacalm)

tosca

Continuem en la direcció al barri del organitzadors, Sant Roc, on ja no pujarem més i comencem a baixar direcció al camp de fútbol del Sant Roc. Per un antic pont passarem per sobre la via verda, molt aprop d'on hem començat la cursa i baixarem direcció al riu Fluvià, que travessarem per la passarel·la dels Tussols. (A la foto, els Tussols a la cursa solidària Run4Càncer. Nosaltres passarem en direcció contraria a la que passa l'Enrique a la foto. )

Tossols

Allí seguirem direcció a l'àrea dels Tussols, on portem 25 minuts de cursa i ja només ens queda arribar a Can Basil per travessar el pont de Sant Roc i ser al punt de partida amb 28:30m. (A la foto, pont de Sant Roc)

pont sant roc

Temps destacats de la passada edició: El guanyador masculí 20:35 minuts , i femení de 27:49. El premi al primer atleta major de 65 anys va marcar 31:33, i el primer menor de 18 anys només va tardar 22.30

Ajudem als organitzadors tot compartint a les xarxes socials  la cursa popular de Sant Roc? Afegim aquesta marxa al calendari de marxes populars de la Garrotxa 2015. Article redactat per Albert Terradellas Brugada. Ens fem amics a Facebook?

Si has llegit fins aquí i t'ha agradat l'article  et convidem a clicar m'agrada al Facebook de Garrotxa.info, on compartim diàriament la nostra visió de la comarca de la Garrotxa i podràs comentar i afegir-hi la teva.

 • tosca


  Bosc de Tosca
 • morrot


  Morrot
 • bianya


  Vall de Bianya
 • montagut


  Montgut
 • 24h


  24 Hores Muntanya
 • 3Onco


  Run4Càncer Olot
 • 2Beuda


  Marxa popular de Beuda
 • 1Nadalenca


  La marxa Nadalenca